Съдове за готвене от лят алуминий


Risoli

Съдове за готвене от лят алуминий

Фирма Risoli е европейски лидер в производството на съдове от лят алуминий. Технология на производство на лят алуминий е аналогична на тази, по която се произвежда лят чугун, но за разлика от чугуна върху алуминий може да бъде поставено не-залепващо покритие, което улеснява готвенето и последващото почистване на съда.

Съдовете за готвене от лят алуминий се отличават с изключителна здравина, както и оптимално отлично разпределяне на необходимата температура за готвене по целия съд. Последното означава, че температурата на дъното и на върха на съда да са почти еднакви, което осигурява отлични резултати при готвенето поради:

– яденето не загаря, тъй като се готви равномерно от всички страни, включително от страни

– не е нужно да пържите яденето когато готвите в тиган, т.е. може да не използвате или да използвате много малко мазнина

– когато готвите в тенджера или касерола, яденето се задушава и става особено крехко. Поради по-голямата плътност и равномерното разпределяне на температурата, необходимата за готвене температурата не идва само от дъното, но и от страните на съда.

Характеристики на продуктите Risoli:

Характеристики на продуктите Risoli:

 1. Ръчно полирани тенджери, тигани, тави, касероли и грилове, изработени от плътен, лят под високо налягане алуминий. Поради ръчното полиране е възможно най-вече от страни на продукта да има леки неравности, което в никакъв случай не нарушават качеството на продукта, а по-скоро би било черта на неговата автентична ръчна обработка.
 2. Константно и еднакво разпределяне на топлината върху цялата повърхност на съдовете, дължащо се на дебелината на основата (5-8 мм).
 3. Възможност за постигане на високи температури (до 2500C) само за 3 минути, поради високата топлопроводимост на лятия алуминий, което спестяват време и електроенергия
 4. По-добро готвене, благодарение на не-залепващо покритие от вътрешната и външната страна на съдовете. Изполват се само висококачествени не-залепващи покрития, без PTFE, безвредни за здравето.
 5. Висока устойчивост на драскане, благодарение на дълготрайно и здраво покритие на Du Pont.
 6. Идеални за приготвяне на здравословна и вкусна храна с минимално използване на мазнина.
 7. Устойчива на деформация основа, подходяща за готвене на газови, електрически и стъклокерамични котлони и фурни.
 8. Практични и лесни за почистване поради това, че храната не залепва за съда.
 9. Гарантирано качество, в резултат на щателните проверки на всички детайли.
 10. Серия съдове за готвене върху индукционни котлони, разработени по собствено иновативна технология, която позволява върху дъното на съд от лят алуминий да бъде поставен солиден стоманен диск (принципно двата материала не може да бъдат слепени един за друг). Технологията позволява да се постигне почти мигновено загряване на съда.
 11. Made in Italy.